5 изненадващи кафета от цял свят

Някои го предпочитат горещо, други с лимон, а трети с лед…кафето по света ни изненадва и очарова.

#1 Café de Olla в Мексико

Мексиканците обичат да сервират това примамливо кафе в глинена чаша, защото вярват, че по този начин се проявяват най-интензивно вкусовите дарове на напитката. Самото кафе се вари с нерафинирана тръстикова захар и добавка от пръчка канела.

#2 Espresso Romano в Италия

Истинското италианско еспересо идва с резен лимон, който предразполага да бъде подчертани по-сладките кафени нотки.

#3  Cà phê đá  във Виетнам

Кафе, известно с това, че е едновременно много сладко и много силно. Тази виетнамски  деликатес се прави с тъмно, едро смляно печено кафе, което се вари заедно с кондензирано мляко. Към него се добавя лед, който завършва екстравагантната напитка.

#4 Café Touba в Сенегал

Екзотично и предизвикателно кафе, което съдържа в себе си подправки като карамфил и пипер Гвинея, които се изпичат и смилат заедно с кафените зърна. Според най-надеждните източници, сенегалската традицията на кафе Touba датира от 19-ти век и е популяризирана от духовния водач Ahmadou Bamba. Той е основоположник на град Touba, откъдето идва и името на напитката.

#5 Kaffeost във Финландия

Ето една наистина любопитна и изненадваща напитка, която се радва на голяма популярност във Финландия. При приготвянето й горещото кафе се изсипва върху парчета от juustoleipä (сирене подобно на извара). Макар да звучи непривлекателно, финландските хора обожават тази нетрадиционна комбинация.

Източник: Business Insider

А вие как пиете своето кафе? 🙂

 

 

Сподели тази публикация

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *