Как да си направите ексфолиант за тяло с любимото кафе?

Открихме начин да удължим удоволствието от кафето. Предлагаме ви насладата ви от кафето да продължи дори, след като вече сте го изпили и сте забравили за него.

Предполагаме, че тази рецепта за ексфолиант за тяло ще бъде интересна предимно за дамите, но не искаме да се ограничаваме само с тях, защото вярваме, че всеки би бил щастлив да чувства кожата си по-мека, почистена и свежа.

За основа на нашия домашен ексфолиант ще използваме утайката от любимото кафе.

Можете да прочетете безброй статии, в които се описват множеството полезни свойства на кафето, но за нас водещ е приносът му за подобряването на мекотата и еластичността на кожата, както и силно изявения антицелулитен ефект.

За приготвянето на домашния ексфолиант ще ви бъдат необходими половин ч/ч утайка от кафе, същото количество кафява захар и 2 с.л. студено пресован зехтин. По желание можете да добавите и няколко щипки канела. След като приготвите сместа,  можете да  я използвате или да я съхраните в хладилник.

yummyrose_bodyscrub1

Качествата на домашния ексфолиант можете да изпитате като по време на душ масажирате кожата няколко минути с кръгови движения и после старателно отмиете  ароматната смес.

И тъй като „Amare caffe“ e прясно изпечено кафе, качествата на неговата утайка са по-високи и ефектът от употребата му е засилен.

Сподели тази публикация

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *